Параграф22 Daily

§22 Новини

Частен детектив, микробиолог и съкилийник vs. МВР: Много удобно Ангелов да се самоубие, докажете го!

Частният детектив Марин Маринов и микробиологът Йордан Стефанов коментираха пробойните в разследването на шесторното убийство в Нови Искър. Полицията извършва повторен оглед на мястото, където вчера бе обявено от МВР, че е намерено предполагаемото тяло на Росен Ангелов, отговорен за шесторното убийство в Нови Искър. Очаква се ДНК анализ да покаже дали откритото в село Луково тяло е на издирвания бивш затворник, който според полицията се е самоубил.

Частният детектив Марин Маринов обаче се съмнява във версията на полицията и развръзката на бруталното престъпление. "Тази развръзка беше сигурна, това беше най-удобният вариант за всички - да се самоубие. При залавяне нещата стигат до доказване, адвокати и вариант версията да пропадне. Сега нещата са "следствието приключи - забравете", обясни Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR. "22-ри калибър не е за толкова убийства, но да кажем, че е допустимо. Но да се самоубиеш с такова огнестрелно оръжие и заглушител...", изрази съмненията си той. Частният детектив бе категоричен, че на този случай трябва да се даде обяснение. "Ако това е истината, докажете я пред обществото", призова властите Маринов.

Микробиолог Йордан Стефанов също не крие своите съмнения около истинността на фактите около случая. Той е на мнение, че не може да има категоричност в твърдението, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър. Стефанов посочи в "България сутрин", че ДНК анализът след намирането на петте тела в "къщата на ужасите" е станал много бързо, а сега вторият - този на Росен Ангелов - все още не е готов. "Откъде са взели референтен материал? Трябва да се определи какъв е биологичният материал. Следват други реакции, които отнемат доста време. Ако биологичният материал е престоял прекалено много време в околната среда - ДНК се уврежда", обясни микробиологът.

"По-страшна е огромната пропаст между МВР, Прокуратурата и обществото. Никъде не прочетох нито едно изявление "да, това е така". 7000 човека в тази малка България се издирват. 7000 човека е изключително много! Издирването в най-слабото звено в МВР", каза още частният детектив Марин Маринов.

Росен Ангелов не е способен на подобно престъпление! В това е убеден Марин Ташков, бивш съкилийник на обвинения в шесторното убийство в Нови Искър Ангелов, който вчера бе намерен мъртъв в село Луково. Според него издирваният от МВР за бруталното убийство би извършил нещо в момент на силен афект, а това убийство е подготвено. По думите на Ташков там трябва да е имало поне двама души. "Всичките тези истории, че бил в Чуждестранния легион, че бил обучен човек, това изобщо не отговаря на истината", подчерта Марин Ташков пред Bulgaria ON AIR.

Според него Ангелов въобще не е човек, който е трениран. Той посочи още, че Ангелов е бил набит от младо момче в затвора, а и вече е бил на възраст. Ташков смята, че в цялата версия на разследващите има много големи пропуски и е умишлено подхвърлена. "Там са изстреляни над 30 гилзи, това означава 4 пълнителя и половина, това местене на труповете, оставяне на джипа до кладенеца и тефтерчето... това няма логика", настоя бившият съкилийник на Росен Ангелов в "България сутрин".

Според него Ангелов въобще не отговаря на профила на извършителя на шесторното убийство. "Който го е извършил, той е стоял в къщата. Щом е стоял, значи е търсил нещо", каза още Ташков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във