Параграф22 Weekly

§22 Новини

Чобанов погна и търговските вериги за ДДС

Продължават проверките на търговски вериги за източване на ДДС, каза министърът на финансите Петър Чобанов на брифинг. "Във връзка с примера, който даде премиерът за източване на ДДС от търговските вериги, проверките продължават. При наличие на конкретни резултати, медиите ще бъдат запознати. Големите търговски вериги са голямо поле, в което не става въпрос за излишни регулации, а да се въведе нормален ред. Ако говорим за регулация, да попитаме самите вериги, наложили ли са те някакви регулации за административна тежест на българските производители, които комуникират с тях", каза още Чобанов.


Премиерът Пламен Орешарски заяви, че търговските вериги имат сериозен принос за модернизация на търговията, за въвеждане на качеството и услугата. Има тенденции и явления, които ни смущават, нееднакво третиране на местни и чужди производители и доставчици. Защо големи търговски вериги купуват стока от еднолични търговци - това силно ми намирисва на неплащане на ДДС, подчерта Орешарски.


По думите му, правителството ще бъде безкомпромисно към тези, които не плащат ДДС, дори ако голяма търговска верига е чиста отпред, а зад нея има съмнителни личности, които внасят стока по този начин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във