Параграф22 Daily

§22 Новини

ЧСИ разпродава базата на „Бертекс“ в Берковица

Частен съдебен изпълнител разпродава голям производствен имот на берковската фирма за производство на работно облекло „Бертекс“, научи BulNews.bg. Базата се намира на ул. „Страцимировска“ №26 в града под Ком. Причината за продажбата е, че фирмата е фалирала и дължи пари на банкова институция.

Това е първата публична продан на имота. На тезгяха е сложена производствена складова база с площ 545 кв.м. Началната цена, от която започва публичната продан, е 8 720 лева. Продават се и още две двуетажни съединени административни сгради в имота, като едната е с площ от 115 кв.м, а другата - 146 кв.м. Цената при наддаването за първата започва от 53 700 лева, а за втората е 61 800 лева.

Началната цена, от която започва наддаването за всички сгради, е 124 220 лева, като е важно да се знае, че върху имота има учредена договорна ипотека и вписана възбрана.

Сградата е построена през 1980 г., като на първия етаж са разположени санитарен възел, парокотелно помещение, производствен цех, складове и вътрешна стълбищна клетка. На втория етаж има 4 офиса, заседателна зала, коридор и още 6 малки офиса.

През годините в сградата са извършвани различни ремонти и състоянието й е добро.

Търгът ще се проведе на 18 октомври от 13 часа в сградата на районния съд в Берковица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във