Параграф22 Daily

§22 Новини

Цигани пребиха военен заради забележка в пловдивско село

Днес, 7 януари 2019 г., Районна прокуратура- Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство А.П., на 21 г., и Б.П., на 17 г., за това, че причинили телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал.1 т. 12 във вр. чл. 130 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 6 януари 2019 г., около 13,30 часа, в с. Войводиново, обл. Пловдив, двамата обвиняеми нанесли побой, чрез удари с ръце и крака, на 33-годишен мъж. Инцидентът е възникнал след отправена реплика спрямо пострадалия. Той управлявал лек автомобил, преминал покрай двамата обвиняеми, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението. Обвиняемите А.П. и Б.П. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са медицински експертизи, като според заключението им ще се прецизира и квалификацията по повдигнатото обвинение.

Тази сутрин състоянието на пребития от двама младежи в село Войводиново 33-годишен военнослужещ от Специалните сили се е влошило. Валентин Димов не можел да изговаря думи и близките му били принудени спешно да го закарат отново в болница.

Валентин е баща на две деца, участвал в три мисии в Ирак  и Афганистан. На Богоявление той се връщал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив, когато на няколко пресечки от дома му на уличното платно изскачат двама роми. Валентин слязъл от автомобила да им направи забележка. Според очевидци ромите го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата.

Побойниците, на 17 и 21 години, са арестувани.

Пловдивското село Войводиново излиза на протест, след като роми нападнали военнослужещ, който се връщал от ритуала по ваденето на кръста на Богоявление в Пловдив. В момента в селото има полиция и екипи на Специалните сили.

След инцидента на място са се събрали голяма група роми, но до други инциденти не се е стигнало. Днес има насрочен протест около църквата на селото за 18 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във