Параграф22 Daily

§22 Новини

Цирк: Стойчо Камбаната от бандата на лейтенант на Очите, се измъкна сух от обвинение за отвличане, осъди прокуратурата

Стойчо Радев-Камбаната, легендарна фигура в Несебър, се е измъкнал сух от обвинението за отвличане, което му повдигнаха през 2015 година, узна Флагман.бг. Нещо повече – Камбаната е осъдил прокуратурата заради незаконния си арест и стреса, преживял през 15-те месеца, в които е бил обвиняем. Радев е поискал 20 хил.лева, но Районният съд в Бургас, разгледал иска му преди дни, е постановил да му се заплатят едва 1000 лева.

Стойчо Радев бе обвинен, че е отвлякъл 29-годишния Григор от Пазарджик, заедно с още двама авери – Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев. От прокуратурата тогава твърдяха, че тримата са натикали мъжа против волята му в багажник на Фолксваген Пасат и го закарали в село Оризаре, където бил държан насила две денонощия. Пред съда Камбаната и другите двама обвиняеми твърдяха друго –„дрогата изпържила мозъка на Григор”, не били го отвличали, а взели от гарата в Бургас, за да "ядат и пият", дори го "нахранили с кюфтета".

Докато бе обвиняем Стойчо Радев прекара около месец в ареста, и известно време под „домашен арест”. Накрая измениха мярката му в парична гаранция от 2 хил.лева. В този период той получил физически дискомфорт, чувствал страх, че може да бъде осъден, съпругата му го изоставила, а "доброто му име било накърнено". Заради това завел граждански иск срещу прокуратурата.

От решението по гражданското дело, разгледано в РС Бургас, става ясно, че обвиненията срещу Камбаната са свалени на 18 януари 2017 година с постановление от наблюдаващия прокурор. Причината не се съобщава, но най-вероятно е липса на доказателства. Никак не е изключено „отвлеченият”, чийто „мозък е изпържен от наркотиците”, да си е спомнил действителната ситуация и даде други показания.

Припомняме, че Стойчо Радев гравитираше дълги години от Ичо Оризарския – бивш лейтенант и много доверен човек на Димитър Желязков-Митьо Очите. През 2010 година Камбаната бе съден за участие в ОПГ-то на Оризарския.

Facebook logo
Бъдете с нас и във