Параграф22 Daily

§22 Новини

Цветанов: Към момента няма фаворит за главен секретар на МВР

Към настоящия момент няма конкретно име, което да се смята за фаворит за главен секретар на МВР, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подчерта, че темата за назначаването на главен секретар на МВР е важна за партньорите в коалицията, но до момента по нея няма развръзка. Цветанов припомни, че процедурата по избор ще бъде финализирана едва след консултиране между премиера, вътрешния министър и президента.

Цветанов коментира и поредните противоречия в по-малкия коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението. „Всичко това, което наблюдаваме и става в такива кратки срокове ни притеснява и нас, но не бих искал да коментирам през медиите отношенията, които има в „Обединени патриоти“, подчерта Цветанов.

„Убеден съм, че всяка една от партиите има своя ангажимент към коалиционното споразумение и управленската програма. Има много теми, които ни правят по-различни и всеки отстоява различна теза, но смятам, че различното мнение не означава по никакъв начин, че това не означава по никакъв начин разпад на коалицията. Управленската програма, поне към настоящия момент, няма партия, която да я заявила, че се отказва от ангажиментите, които сме поели в името на България“, допълни още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във