Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цветанов решавал кой да е на свобода и кой в затвора

По времето на ГЕРБ, никой не е можел да бъде задържан, без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия.


След като цялата концентрация на власт е била в ръцете на министъра на вътрешните работи, това не е ли било заплаха за демокрацията? Върху всички специални разузнавателни средства(СРС-та), зам.-председателят на управляващата партия е имал пълен контрол. Не може да се приложи СРС, без знанието му и без разрешението му. Също така, той е имал пълен контрол върху репресивните функции. През този период никой не е можел да бъде задържан без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия. Това не прилича ли малко на Чл. 1 от Комунистическата конституция?", попитав парламента вътрешният министър Йовчев.


"Това означава, че по престъпления, които са свързани с организирана престъпност и корупция, при които доказването на вината много трудно може да стане без прилагане на СРС-та, то всички разследвания са били практически под контрол на една политическа фигура  като Цветан Цветанов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във