Параграф22 Daily

§22 Новини

Дали народът ще се изправи срещу Сотир Цацаров?

Стана ясно, че в Интернет е открита гражданска петиция за отстраняване от длъжност на главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров. Причината за това граждански искане е системно неизпълнение от негова страна на служебните му задължения.

Петицията се намира на електронен адрес http://www.peticiq.com/otstraniavane_na_zazarov

Петиция за отстраняване на Главния прокурор Сотир Цацаров по чл.129, ал.3, т.5 от Конституцията

Тече 4-та година от мандата на г-н Цацаров. През тези четири години имаше множество дела с висок обществен интерес, по които прокуратурата претърпя пълен крах.

След падане на правителството на ГЕРБ през 2013 г. бяха изнесени  данни за извършени престъпления в сектор „Енергетика“. Макар да имаше доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ по казуса „Белене“, там няма нито един обвинен.

На шумна пресконференция през 2013 г. главният прокурор обяви, че са заведени пет дела за престъпления  в енергетиката. Няма внесено в съда нито едно до днес.

Случаят с Христо Бисеров е особено показателен, как държавното обвинение не можа да си свърши работата.

КТБ и ролята на БНБ и самата прокуратура във фалита на една добра доскоро кредитна институция  също с много въпросителни за несвършена работа от страна на държавното обвинение.

Делото срещу Богомил Манчев , от което прокуратурата се отказа.

Поради системно неизпълнение на служебните задължения, несправяне с работата и бездействие по отношение на дела с висок обществен интерес, гражданите искат отстраняване на Сотир Цацаров на основание чл.129, ал.3, т.5 от Конституцията на Република България.

Четете още

Параграф22 Daily

Невиждан скандал: Съдия Петя Петрова пусна у дома убиеца Киро Принца

Бургаският магистрат не се съобрази с искането на прокуратурата и обяви, че Христов не е искал да застреля готвача си Още »
Параграф22 Weekly

Унижение без извинение

Министерството на правосъдието подхвърля 2000 лв. обезщетение на потърпевша от безобразно воден скандален процес. Още »
Параграф22 Daily

Прицелът на Митьо Очите е била най-оборотната дискотека в курорта - "Оксижен", собственост на софиянеца Божидар Т.

Състоянието на Желязков е критично, въпреки че до полунощ от МБАЛ-Бургас уверяваха, че той е стабилизиран и животът му е вън от опасност. Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във