Параграф22 Daily

§22 Новини

Дали народът ще се изправи срещу Сотир Цацаров?

Стана ясно, че в Интернет е открита гражданска петиция за отстраняване от длъжност на главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров. Причината за това граждански искане е системно неизпълнение от негова страна на служебните му задължения.

Петицията се намира на електронен адрес http://www.peticiq.com/otstraniavane_na_zazarov

Петиция за отстраняване на Главния прокурор Сотир Цацаров по чл.129, ал.3, т.5 от Конституцията

Тече 4-та година от мандата на г-н Цацаров. През тези четири години имаше множество дела с висок обществен интерес, по които прокуратурата претърпя пълен крах.

След падане на правителството на ГЕРБ през 2013 г. бяха изнесени  данни за извършени престъпления в сектор „Енергетика“. Макар да имаше доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ по казуса „Белене“, там няма нито един обвинен.

На шумна пресконференция през 2013 г. главният прокурор обяви, че са заведени пет дела за престъпления  в енергетиката. Няма внесено в съда нито едно до днес.

Случаят с Христо Бисеров е особено показателен, как държавното обвинение не можа да си свърши работата.

КТБ и ролята на БНБ и самата прокуратура във фалита на една добра доскоро кредитна институция  също с много въпросителни за несвършена работа от страна на държавното обвинение.

Делото срещу Богомил Манчев , от което прокуратурата се отказа.

Поради системно неизпълнение на служебните задължения, несправяне с работата и бездействие по отношение на дела с висок обществен интерес, гражданите искат отстраняване на Сотир Цацаров на основание чл.129, ал.3, т.5 от Конституцията на Република България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във