Параграф22 Daily

§22 Новини

Дали шефката на НАП е взела двойни бонуси от парите на данъкоплатците?

От декларацията пред КПКОНПИ на Галя Димитрова е видно, че е декларирала, като трудов доход от заплата сумата от 123 486 лв.! Тази сума буди недоумение, защото фрапиращо се разминава със сумата, която е обявена с решение на правителството. От януари 2019 г. заплата на Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП става 5 000 лева. А 4070 лв. е основната и месечна заплата през 2018 г.

Според официалните данни, годишният размер на заплатата на шефа на НАП може да е не повече от 48 840 лв. Към тази сума можем да добавим и максималния размер от премия, която закона позволява – 80% от заплатата – съгласно чл. 67, Ал 10. ЗДсл , което прави още 39 072лв. Следователно трудовият доход на изпълнителният директор на НАП не може да е повече от 87 912 лв. за 2018 г. Разликата с декларираният доход от 123 486 лв. е 35 574 лв.! Или почти 3000 лева допълнително на месец!  От къде и на какво законово основание са получени те?! И за какви „заслуги“? Може да са от участието и в УС на НАП, или друг доход, но не е ясно какъв и за какво е получен!

НАП се превърна в символ на некадърното управление и мафиотизацията на държавата. Преди месеци БОЕЦ осъдихме НАП за информация за несъбрания корпоративен данък и имената на фирмите източили 16 милиарда ДДС и въпреки това получихме отказ да получим исканата обществена информация. В същото време НАП позволи да бъдат осветлени личните данни на над 6 милиона българи. А преди месец НАП образуваха две ревизии на БОЕЦ по разпореждане на прокуратурата! Преди дни разбрахме, че МС е гласувал и 2 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУС за специализираната прокуратура! На фона на първото място на България по корупция и НУЛАТА стояща в статистиката на осъдените за корупция по високите етажи на властта!

БОЕЦ счита, че Сметната палата и КПКОНПИ  трябва да извършат проверка, като установят дали годишният размер на ДМС (допълнително материално стимулиране) е по-голям от допустимия по закон. Тази проверка трябва да се извърши за всички ръководители и директори в НАП!

Facebook logo
Бъдете с нас и във