Параграф22 Daily

§22 Новини

Дейвид Камерън заяви, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си

Британският премиер Дейвид Камерън заяви днес, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си и обеща да си вземе поука, предаде Ройтерс.

"Е, това бе голяма седмица. Знам, че трябваше да се справя с това по-добре, можех да се справя по-добре. Знам, че трябва да си извлека поуки, ще си науча урока", каза Камерън на среща със свои съпартийци от Консервативната партия в Лондон, които посрещнаха думите му със смях и ръкопляскания.

Британският премиер Дейвид Камерън достигна най-ниското си равнище на популярност от три години насам след разкритията за управлявания от баща му офшорен фонд на Бахамските острови, показаха вчера данните от социологическо проучване на института "ЮГов", цитирано от Франс прес.

След няколко дни на медиен и обществен натиск Камерън призна в четвъртък в тв интервю, че до 2010 г. е притежавал акции на този фонд. Той заяви пред телевизия Ай Ти Ви, че през 2010 г. е продал тези акции за около 30 000 лири (37 000 евро), няколко месеца преди да бъде избран за премиер.

Британският лидер обаче допълни, че не е извършил нищо незаконно и че винаги е плащал данъците си. Днес той отново обеща, че скоро ще публикува данъчните си декларации от последните години.

Докато Камерън говореше пред съпартийците си, неколкостотин демонстранти се бяха събрали на Даунинг стрийт да му искат оставката. "Камерън трябва да си ходи", скандираха демонстрантите, нахлупили на главите си панамени шапки, а някои от тях бяха облекли хавайски ризи. "Премиерът загуби доверието на британците", заяви вчера лейбъристкият опозиционен лидер Джереми Корбин, без обаче да поиска оставката му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във