Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото „Полимери“ ще онагледи „бандитската приватизация” в страната ни

Делото „Полимери“ ще онагледи „бандитската приватизация” в страната ни. Държавата до сега не е контролирала по никакъв начин предприятия от първата вълна на масовата приватизация. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по повод досъдебното производство около разследването на дейността на завод „Полимери“ АД и задържането на семейство Баневи в Ница, предава „Фокус“.

Гешев посочи, че предмет на производството е приватизирания завод „Полимери“ и неговото източване. „Ситуацията, както я описват свидетелите и документите е следната: Придобиват се предприятия от първата вълна на масовата приватизация. До този момент държавата не е обвързвала това по никакъв начин с последващ контрол. Резултатът с „Полимери“ е, че започва неговото източване по различни начини и накрая стигаме до откровеното рязане на скрап на каквото е останало от завода.

Резултатът е 1800 души на улицата. Това дело ще онагледи т. нар. „бандитска приватизация“, уточни заместник-главният прокурор.

Гешев заяви, че  парите от „Полимери” са постъпвали в офшорни сметки и допълни, че това е един от начините на източване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във