Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото срещу Кела се отложи за 23 януари, влачи се цели 16 години

За 23 януари се отложи днешното заседание по делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев. Поводът е неявяването на съдия Събчо Събев поради здравословни причини, информираха от местната магистратура.

Догодина съдебната сага за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара навлиза в 16-та си година. На следващото заседание адвокат Валентин Калчев, защита на Дишков, посочи че предстоят още разпити на свидетели: "Ще назначават експертизи. Има предложение на участниците в производството и свидетели да бъдат призовани., кои прокуратурата да си оттегли исканията за слушане. По същество имаме двама души, които трябва да бъдат разпитани, но дали ще се явят. Не бих искал да пренебрегвам ролята на съда в производството. Има доста неща, които са интересни, но това ще стане  най-вероятно на следващото съдебно заседание" , сочи Радио Бургас.

Отлагането на заседанието по никакъв начин няма да се отрази на процеса, коментира и защитата на обвинението адвокат Иванка Синигерова. "Очаквам да минат разпитите на призованите лица. Не са разпитани всички свидетели и всички вещи лица. Така, че ще продължим януари".

Facebook logo
Бъдете с нас и във