Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото за убийството на русенски бизнесмен се връща за повторно разглеждане

Дело за убийство на русенски бизнесмен се връща за повторно разглеждане, реши Варненският апелативен съд. Мотивът е допуснати процесуални нарушения. Делото мина през Апелативния съд във Велико Търново и Върховния касационен съд, който го препрати към Варна.

На 25 юни 2012 година русенският лихвар Явор Николов беше убит с 25 удара с чук, застрелян с газов пистолет, а след това изгорен в лесопарка Липник. Нападението над 35-годишния бизнесмен било извършена от 44-годишния таксиметров шофьор от София Пламен Миланов и 34-годишния Николай Ламбаджиев от русенското село Червена вода. Те примамили жертвата си с оферта да продадат изгодно 3 килограма сребърни бижута, за да го убият и да му откраднат парите. След убийството Николай Ламбаджиев заминал за Лондон. След като разбрал, че трупът на Явор Николов е открит, на 17 юли се предал сам.

Русенският Окръжен съд отреди доживотна присъда за Миланов и 20 години затвор за Ламбаджиев. През август миналата година Апелативният съд във Велико Търново наложи затвор до живот и за втория убиец, но присъдата бе отменена от Върховния касационен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във