Параграф22 Daily

§22 Новини

Десислава Иванчева остава в ареста

Временно отстранената от поста "кмет" на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши  Специализираният наказателен Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение по здравословни причини. Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева поиска от Специализирания наказателен съд по-лека мярка за неотклонение, съобщава БНР.

Причината е влошеното здравословно състояние на Иванчева, която заедно с другата задържана по корупционната афера в Община "Младост" – бившата заместник-кметица Биляна Петрова, от няколко дни е в болницата на затвора. Макар искането да е внесено в понеделник, Специализираният наказателен съд насрочи заседанието си за днес заради молбата на Десислава Иванчева преди това да се запознае с материалите по разследването.

Иванчева е под стража от 17-и април по обвинение, че с уволнената в съдебната зала преди време нейна заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров са принудили бизнесменът Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, за да получи разрешение за  строеж в "Младост". От вчера до днес Иванчева получи от съда специалното разрешение да чете новите доказателства по делото. Затова и заседанието все още не е започнало. Това е нейна стратегия, която прилага и при предишни мерки, които е обсъждал съда. Те бяха свързани с отстраняването ѝ от поста, когато се възползваше, за да чете приоритетно специалните разузнавателни средства.

Иначе това е първата молба на Десислава Иванчева за по-лека мярка за неотклонение по здравословни причини. Пак с такъв мотив преди време отказ да излезе на свобода получи Петко Дюлгеров. Другата седмица опит да направи по-лека мярката си за неотклонение щяла да направи и Биляна Петрова, която беше заместничка на Десислава Иванчева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във