Параграф22 Daily

§22 Новини

Детско полицейско управление гостува в Питомник за обучение на служебни кучета

Още с пристигането си младите доброволци привлякоха вниманието на четириногите обитатели на питомника. Младши експерт Живко Василев - командир на отделение „Водачи на служебни кучета“ посрещна петокласниците и заедно с полицаите Даниел Кирилов и Спасимир Спасов представиха различни пособия, ползвани за обучението, поддържане на формата и при работата на служебните кучета.

Учениците се запознаха с работата на полицейските кучета, начините kа дресиране, процеса за придобиване на умения, както и подготовката им за различни специфични дейности, което определя на постови, следови, за откриване на наркотици, на взривни вещества и други.

С голям интерес петокласниците наблюдаваха демонстрационните изпълнения на служебните кучета  Демо и Найк, които водени от мл. експерт Василев показаха послушание, преминаване на полоса с препятствия, елементи от обща дресировка - изпълнение на гласови и жестови команди, откриване на огнестрелно оръжие, задържане на нарушител. Със ръкопляскане младите доброволци награждаваха служебните кучета след всяка изпълнена задача. Без притеснение те опитаха да станат  приятели с полицейските кучета и успяха да спечелят вниманието и радостта на служебно куче Нома.

Приятното занятие беше запечатано в много снимки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във