Параграф22 Daily

§22 Новини

Девет деца в болница заради храна в училищен стол

Девет първокласници от пловдивското село Дълго поле са били хоспитализирани с хранително отравяне. Седем от малчуганите са приети по спешност в инфекциозната  клиника в Пловдив с тежки симптоми, а другите двама се лекуват у дома.

Директорката на училището е убеждавала родителите, че става дума за вирус, а не за хранително отравяне. Всички деца обаче разказаха, че са консумирали  пиле с ориз и супа от спанак.

В първи клас учат общо 12 деца, но три от тях не са обядвали, заедно с останалите. Само те на е са се разболели. Първите симптоми – диария и повръщане децата получи в четвъртък следобед. Едно от тях дори било откарано до Пловдив с линейка. Часове след него в клиниката постъпили и останалите деца.

Те разказаха, че храната е била опакована и в съдове за еднократна употреба. От Регионалната здравна инспекция вече са започнали проверка във фирмата, доставила храната в училището, резултатите от нея трябва да са готови в понеделник.

Междувременно лекарите от болницата съобщиха, че състоянието на децата постоянно се подобрява и още утре всички те ще бъдат изписани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във