Параграф22 Daily

§22 Новини

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов е на работно посещение в САЩ

В периода от 5 до 10 октомври 2018 г. директорът на Агенция „Митници" г-н Георги Костов е на работно посещение в САЩ за участие в един от най-големите световни годишни форуми на правоприлагащите и митнически служби - конференцията на Международната асоциация на полицейските началници (IACP). Международният форум се провежда в гр. Орландо, Флорида, и в него участват ръководители на над 80 държави, представяйки полицейски, митнически и разузнавателни служби. По време на официалното посещение са предвидени серия от срещи на директора на Агенция „Митници" с  представители на различни митнически и правоохранителни структури на САЩ и Канада.

По покана на Службата за митническа и гранична защита (Customs and Border Protection), която е част от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ, на 5 октомври т.г. директорът на Агенция „Митници" посети Порт Канаверал. Това е едно от най-големите круизни пристанища в света  - през него всяка година  преминават над 2,5 милиона туристи и се обработва голям обем от товари, пристигащи или напускащи територията на САЩ. Директорът на пристанището г-н Хосе Гонзалес Кардона и екипът му представиха пред българската делегация организацията на работата и показаха най-модерните методи и технологии за анализ на риска и селектиране на рискови пътници и товари. Обсъдени бяха добри практики и модели на работа за противодействие на трафика на наркотици, нелегалната миграция, контрабандата на стоки, организирани международни престъпни групи и терористични организации. Договорено беше бъдещо сътрудничество в области, представляващи взаимен интерес. България бе поздравена за успешното залавяне на 750 кг. хероин в края на месец септември 2018 г., което е дало сериозен отзвук сред правоохранителните служби в световен мащаб.

На 6 октомври т.г. г-н Георги Костов проведе работна среща с г-н Винсент Талучи, главен изпълнителен директор на IACP, и г-н Теранс Кънингам, заместник-изпълнителен директор на IACP. Обсъдени бяха актуални въпроси във връзка със сътрудничеството на Агенция „Митници" с другите страни членки и с Асоциацията. Устойчивото развитие на българската митническа администрация, както и представените добри резултати в борбата с трафика на наркотици и контрабандата на акцизни стоки, очертаха Агенция „Митници" като важен партньор на IACP на Балканите. Бяха направени постъпки за засилване на двустранното сътрудничество.

На снимките:

Директорът на Агенция „Митници" на срещи с г-н Хосе Гонзалес Кардона, директор на Порт Канаверал, (на снимките до г-н Георги Костов) и екипа му,  с г-н Винсент Талучи - главен изпълнителен директор на IACP, както и с г-н Теранс Кънингам, заместник-изпълнителен директор на IACP.

Facebook logo
Бъдете с нас и във