Параграф22 Daily

§22 Новини

Дисертацията на испанския премиер Санчес издържа тест за плагиатство

Дисертацията на испанския премиер Педро Санчес издържа проверката за плагиатство, предаде ТАСС. Процентът на заимствания чужд текст в дисертацията на испанския министър-председател Педро Санчес, за която той е получил образователна и научна степен "доктор", е допустим, съобщи на сайта си администрацията на премиера, цитирана от ТАСС.

"След анализ на докторската дисертация, защитена от министър-председателя Педро Санчес през 2012 г., системите за разкриване на плагиатство Turnitin (Турнитин) и PlagScan (ПлагСкен) потвърдиха оригиналността на съдържанието на научната работа, която надхвърля дела на заимстване от изследвания по сродни теми. Turnitin откри 13 процента съвпадения, а PlagScan - 0,96 на сто. Тези данни се обуславят от наличието на цитати и препратки, използвани при създаване на всяка научна работа". В научните среди такива проценти се смятат за допустими, посочва ТАСС.

По-рано мадридският в. "А Бе Се" обвини Санчес в плагиатство в докторската му дисертация. Премиерът отхвърли обвиненията и заплаши изданието със съд, ако не публикува опровержение на информацията си.

На 11 септември министърът на здравеопазването Кармен Монтон обяви, че подава оставка заради скандал с дипломната й работа за получаване на магистърска степен. Това стана след обвинения на испански медии, че по време на следването си в университетска магистърска програма тя е получила оценки по нечестен начин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във