Параграф22 Daily

§22 Новини

„Дискриминирани“ роми тормозят жителите на "Орландовци", полицията си трае

Роми подлудиха жителите на столичен квартал, а полицията не реагира. Четири пъти се обадихме, за да поискаме намесата на органите на реда, но ни затварят телефона, сподели в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия Ели от квартал „Орландовци“.

„От 20.00 часа слушаме така наречените дискриминирани роми как празнуват рожден ден и безпокоят цял квартал и полицията не реагира. И от 112, на които звъняхме поне четири пъти, ни казват, че сигналът е подаден и патрулка е била на място. От 112 ни казват, че до 22.00 часа може да се слуша музика и ни затварят телефона. При един от сигналите съобщих, че има група българи пред моя блок, които по моя преценка може и да се запътят към купона на ромите и да се пресъздаде войната от преди три месеца. От спешния телефон казаха, че са уведомили Второ районно, но час по-късно музиката е на шест и реакция от нашата родна полиция няма“, разказва Ели.

„При последния ни разговор в 21.30 ч., когато си позволиха да затворят телефона, ние веднага пак звъннахме и разбрахме, че нямали право да се представят от 112 и ни казаха да си напишем жалба, че ни били затворили. Но въпросът остава срещу кой да пишем тази жалба? След 15 минути ни върнаха обаждане и ни казаха, че ще вземат мерки срещу служителя и ни прехвърлиха на дежурния на Второ районно, откъдето заявиха, че са приели вече сигнала. Та питам аз къде са ни законите, къде ни е полицията и защо се отнасят с нас като с роми“, добавя Ели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във