Параграф22 Daily

§22 Новини

Длъжностно лице, присвоило средства, е осъдено по обвинение на РП – Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда по обвинение на длъжностно лице, извършило  присвояване на средства от фирма, в която работи.

В.К. е осъден на една година лишаване от свобода, с три години изпитателен спрок,  за това, че на 22.01.2018 г. в гр. Велико Търново, в качеството на длъжностно лице – шофьор на  лекотоварен автомобил в „Шарков Инком“ ООД – гр. Велико Търново, присвоил чужди пари в размер на 11787.04 лв., собственост на дружеството, връчени и поверени му в това качество да ги пази и управлява, във връзка с доставени от него стоки на различни търговски дружества и еднолични търговци – престъпление по чл. 201 от НК.

Обвиняемият работел в дружеството, като шофьор на лекотоварен автомобил. Всяка сутрин, получавал от склад на фирмата, предварително заявени от клиенти стоки, които следвало да достави на купувачите и имал задължение да получи от тях в брой стойността им, и да я отчете. На 22.01.2018 г., сутринта обвиняемият получил от склада стоки, които доставил на клиенти, а те му връчили в брой цялата дължима сума по всяка фактура. След като доставил стоките, обвиняемият се върнал в дружеството, но не отчел парите и стоковите разписки  в размер общо на 11787.04 лв. Взел парите и същата вечер посетил казино, като проиграл на хазарт  цялата сума.

Присъдата на Районен съд подлежи на изплащане пред Окръжен съд – В. Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във