Параграф22 Daily

§22 Новини

Домашен разсадник за марихуана откриха полицаи от ОДМВР–Смолян

Служители от областната дирекция и районните управления в Смолян и Мадан проведоха вчера полицейска операция за противодействие на употребата, съхранението и разпространението на наркотични вещества. В с. Полковник Серафимово, община Смолян, при претърсване в дома на 32-годишния М.М. от Севлиево проверяващите открили оборудвана наркоплантация със засадени 70 растения от рода на конопа. Установено е, че М. М. съхранява в дома и суха растителна маса канабис - към 9,6 грама. Той е задържан в РУ-Смолян и срещу него е започнато незабавно производство, съобщава МВР.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия в още две къщи в селото,собственост на британски граждани са намерени и иззети съответно 47 и 33 грама суха растителна маса, реагирала при полевия наркотест на канабис. Образувани са досъдебни производства в РУ-Смолян. Работата по случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Смолян.

Същия ден вечерта, в с. Равнища полицаи от РУ-Мадан проверили С.М. /26г./ от Смолян, у когото открили плик със суха марихуана – към 5,2 грама. Младият мъж е задържан в РУ-Мадан и срещу него е започнато незабавно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във