Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама бивши десни депутати осъдиха финансовото министерство

S 250 6e1cb1ce 8bb4 421b a5fc c3223cee400e

Във Фейсбук десният политик Петър Славов публикува кратко съобщение:

С Мартин Димитров осъдихме МФ заради отказа им да оповестят пред обществото, колко пари събраха от #КТБ след приемането на т.нар. закон "Пеевски". Защото имаше големи обещания, как ще съберат едни допълнителни милиарди, а 1г. след приемането (и) на този скандален закон, нещата (за обществения интерес) изглеждат зле и събираемостта на източеното е по под 10% от активите преди фалита на банката!!

А ето какво написа във Фейсбук Мартин Димитров:

Най-важната победа за #Новарепублика. Днес спечелихме делото срещу Министерството на финансите, което криеше #КОЙ контролира данъчните складове за горива. Преди малко на среща с министъра получихме уверение, че информацията ще бъде направена публична по възможно най-бързия начин.Само така може да се намали устойчиво цената на горивата в България. Предполагаме, че картелът може да се окаже монопол, който убива конкуренцията на пазара на горива, принуждавайки българите да плащат всяка година по 1 милиард повече за бензин и дизел.

Искаме прозрачност и истинска конкуренция на пазара. Това е единственият начин, по който може да се намали устойчиво цената на горивата в България.

Заедно с Peter Slavov и Traicho Traikov за #Новарепублика.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във