Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама български граждани, превозвали кандидат-бежанци на път за Сърбия, са задържани в ГПУ - Видин

На 20 октомври във видинската полиция е подаден сигнал за два автомобила, натоварени с чужди граждани. При предприетите действия около полунощ, в района на село Арчар, служителите на реда засекли и спрели за проверка  колите със софийска регистрация  - микробус „Мерцедес Вито”, управляван от Б.Х./32г./  и лек автомобил „Алфа Ромео”, шофиран от М.А./25г./. Двамата водачи са от Своге. Автомобилите били пълни с 28 чужденци – 15 възрастни и 13 непълнолетни. Пълнолетните са задържани в ГПУ-Видин, а непълнолетните – настанени в специализирано помещение. Граничните полицаи установили, че чужденците са от Ирак и имат регистрация в Държавната агенция за бежанците.

Нелегалните пътници признали, че целта им е била да стигнат до Сърбия, а оттам – до Западна Европа. Вчера на пълнолетните иракчани са съставени предупредителни протоколи и заедно с непълнолетните са изведени от граничната зона. Срещу двамата шофьори са образувани досъдебни производства в ГПУ – Видин.

През изтеклото денонощие служители на Главна дирекция „Гранична полиция” са задържали общо 78 чужденци, направили опит незаконно да излязат от страната.

Друга група от 43-ма души, от които четирима малолетни, е установена близо до язовир източно от с. Тополяне. Сигналът за забелязаното придвижване на чужденците в региона бил подаден в РУ-Раднево към 18.30 часа вчера.  Пристигналите на място полицейски служители установили и задържали нелегалните имигранти, които били без документи за самоличност. Представили се като граждани на  Афганистан и Пакистан. Те са отведени в районното управление, а работата по изясняване на обстоятелствата около случая продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във