Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са осъдени за противозаконно отнемане на няколко леки автомобили

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново двама са осъдени за противозаконно отнемане на леки автомобили. Кольо К. е осъден на една година и два месеца лишаване от свобода при общ режим. На непълнолетният Йордан М. е наложено наказание една година пробация с пробационни мерки задължителна регистрация и задължителни срещи с пробационен служител и 100 часа труд в полза на обществото.

Кольо К. и Йордан М. са признати за виновни за това, че на 21.10.2016 г. в гр. Бяла, обл. Русе, противозаконно отнели чужд лек автомобил «Форд Фиеста», от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие моторното превозно средство е оставено без надзор в землището на с. Баниска, обл. Русе на път между селата Бъзовец и Баниска. Същият ден в с. Баниска, двамата отново противозаконно отнели чужд лек автомобил «Форд Галакси», от владението на собственика, без нейно съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие го изоставили без надзор в район на ж.п. гара Полски Тръмбеш. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление. Престъпление по чл.346, вр. чл.26, вр. чл.20,  вр.чл. 63 от НК.

На 20.10.2016 г. обвиняемите били в гр. Бяла. Двамата често извършвали престъпления против собствеността. Решили да отнемат лек автомобил и да се придвижат с него до с. Баниска, където живеела майката на Кольо К. Видели автомобил, който не бил заключен, а контактният му ключ бил на таблото, привели го в движение и отпътували. На разклон преди с. Баниска, поради липса на гориво изоставили автомобила. Продължили пеш до с. Баниска, където открили друг лек автомобил, привели го в движение и отпътували с него за гр. Бяла. В гр. Полски Тръмбеш изоставили колата в района на ж.п гарата без надзор.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във