Параграф22 Daily

§22 Новини

Две двойки мъже ще търкат наровете в ареста за обири на британец и ирландец

По искане на Районна прокуратура – Средец, съдът задържа под стража Стоян Х. и Станислав Т. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 04.06.2018 г., в  с. Дюлево, общ. Средец, обл. Бургас, от къща, след предварителен сговор, като извършители  и в съучастие по между си, чрез разбиване на заключващо устройство на прозорец на спалня, отнели от владението и без съгласието на британски поданик, чужди движими вещи – телевизор, музикална система, дрелка и др., с намерение противозаконно да ги присвоят и случая е немаловажен  - престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.5, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК ЗА Стоян Х. и престъпление по чл.196, т.2, вр. с чл.195, ал.1, т.3 ит.5, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. с чл.29, ал.1, б. „б“ от НК за Станислав, за когото деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Стоян Х. И Станислав Т. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че двамата мъже могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд –Средец може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Асен Й. и Илми А. Те са привлечени като обвиняеми за това,  че за времето от 18.15 ч. до 22.30 ч. на 10.03.2018г. от частен дом, находящ се в с.Горица, общ. Поморие, след предварителен сговор и в съучастие по между си, в качеството си на извършители, чрез счупване на здраво направена преграда за защита на имот (стъкло на прозорец), отнели чужди движими вещи – три мобилни телефона, таблет, сумата от 260 лв., външна памет за компютър и др., от владението на ирландски гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като случая не е маловажен – престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Асен Й. и Илми А. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във