Параграф22 Daily

§22 Новини

Две оранжерии за отглеждане на канабис разкриха полицаи от Пазарджик и Монтана

Голямо количество канабисови растения са иззети при акция на служители от сектор „Криминална полиция” на ОДМВР-Пазарджик. Акцията е проведена вчера на територията на пазарджишкото с.Синитово. Екипи от криминалисти, разследващ полицай и експерти извършили претърсване в къща и двор, собственост на непознатия досега на полицията С.Т./29г./ от Пазарджик, и открили оранжерия за отглеждане на канабис. В нея и в една от стаите на къщата имало24 засадени растения, достигнали височина до  2.5 метра. Общото количество на намерената марихуана е над 18 килограма. В помещения на къщата са намерени близо 16 килограма суха листна маса, пакетирани в полиетиленови чували или други разфасовки, 20 малки контейнера със семена на канабис и три пресовки хашиш с тегло около 8.5 грама. Установено е, че имотът е наследствен, а мъжът имал адресна регистрация само в областния град. Цялото количество дрога, оборудване и веществени доказателства за престъпната дейност на С.Т. са иззети.

Материалите и резултатите от полицейската акция са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик, образувано е дознание. Работата по документиране и разследване на случая продължават.    

Лаборатория за отглеждане на канабис разкриха и криминалисти от РУ Монтана. Действията са предприети след сигнал за 29-годишен жител на областния град, който е обособил малък цех за отглеждане на канабис в едно от помещенията на дома си в ж.к. „Младост”. В РУ- Монтана е формирана оперативна група, която претърсила апартамента и открили обособената за целта стая с югозападно изложение. Там имало 6 еднометрови растения от рода на конопа, с общо тегло 261 гр листна маса. От различни помещения на апартамента са иззети около 2,9 кг зелена суха тревна маса канабис. При допълнително претърсване в избеното помещение, прилежащо към апартамента на Б.В./29г./ , е намерена укрита 215 гр суха маса канабис. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 и чл. 354 в, ал. 1 от НК. Във връзка с провеждане на разследването по досъдебно производство срещу Б.В. са проведени допълнителни оперативни действия и в друг негов имот в с. Смирненски. Оттам са иззети още 31 гр сух канабис и антична монета.

По случая продължава работата РУ-Монтана.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във