Параграф22 Daily

§22 Новини

Един убит и петима ранени при масов бой в Кюстендил

35-годишен мъж е починал след пробождане с нож, а други петима са пострадали при масов бой в центъра на Кюстендил. Сигналът за случващото се е подаден в полицията около 7.30 ч. в неделя сутрин, съобщават от МВР. Един от ранените е с тежка черепно-мозъчна травма и ще бъде транспортиран в "Пирогов" в София. Другите трима пострадали са настанени в Кюстендилската болница.

Няколко човека от известната ромска фамилия Гольовците са предизвикали кървавия екшън, след като не били допуснати в нощния клуб заради нетрезво състояние. Мъжете се ядосали на орханителите и извикали роднини, които дошли веднага пред заведението. От петимата ранени един е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортиран днес в неврохирургията на „Пирогов”. Тежко пострадалият е тарторът на фамилията.

В условията на неотложност по случая са започнати процесуални действия, образувано е досъдебно производство за чл. 116, ал. 1, т. 4 от НК. Работи се интензивно, в екипа участват разследващи полицаи и наблюдаващ прокурор от окръжната прокуратура, със съдействието на служители на ОДМВР – Кюстендил. Към момента са задържани осем души. Това съобщи на брифинг ръководителят на Окръжна прокуратура - Кюстендил Камелия Стефанова. Тя уточни, че причината за възникналия конфликт е битова – употреба на алкохол.

Сигналът е постъпил в 7.23 часа в дежурната част на ОДМВР. Незабавно са изпратени два автопатрула и в резултат на тяхната намеса е предотвратено по-нататъшното развитие на конфликта. Пострадали са шестима души, един от които, на 35 години, е починал на място вследствие на прободна рана. Останалите са настанени в болница в Кюстендил, един от тях, в по-тежко състояние, е транспортиран в София за оказване на квалифицирана помощ.

Директорът на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски допълни, че са идентифицирани повечето от участниците в конфликта. Продължава и издирването на мъж, който по първоначални данни е нанесъл фаталния удар, довел до смъртта на 35-годишния. Към момента продължават специализираните действия с участието на служители на ОДМВР – Кюстендил и на жандармерията.

По случая са арестувани 8 души. За убийството е заподозрян 19-годишен младеж, който все още се издирва. Предприети са незабавни издирвателни действия. Свидетели са отведени в полицията за снемане на обяснения.

Входовете и изходите на града са под полицейска блокада. На входа на ромската махала екипи на жандармерията проверяват щателно всички влизащи и излизащи автомобили. Издирват се участници в масовото сбиване. Изземат се записи от видеокамери в района.

Жители на Кюстендил обявиха, че ще излязат на мирен протест в 15.00 ч.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във