Параграф22 Daily

§22 Новини

Един загина, 16 души са ранени при верижната катастрофа на АМ "Струма"

Един мъж  загина, а най-малко трима са в тежко състояние след верижна катастрофа на АМ "Струма" край Сандански. Жестоката катастрофа е станала към 8 сутринта. Над 25 автомобила, пътуващи към столицата, са попаднали в изненадваща гъста мъгла с видимост по-малка от 20 метра.  Пострадали са 16 души, а един е загинал.

Двама млади мъже спрели и излезли от лекия си автомобил, за да предупреждават останалите. Едно от момчетата е било пометено от тежкотоварен камион, а другото е успяло да се претърколи към мантинелата, разделяща магистралното трасе.

На мястото на инцидента пристигнаха десетки линейки и специализирани автомобили на пожарната. Екипите разрязваха ламарини и вадеха заклещените в колите хора. По информация на очевидци най-малко трима са тежко пострадали.

Санданската болница е приела петима от пострадалите. Те са с различни фрактури, но няма опасност за живота им. Тежките случаи са насочени към двете болници в Благоевград, откъдето заявиха, че екипите са в пълна готовност и са започнали приема на пострадалите.

Магистралата от пътен възел Петрич до Кресна е затворена и в двете посоки. Използва се обходен маршрут и главен път Е-79. Разследващите катастрофата екипи работят на място. Около обед ще започне поетапното разчистване на магистралния участък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във