Параграф22 Weekly

§22 Новини

Еднопосочно движение в тунела „Караванке“

Поради ремонтни дейности, Компанията за автомагистрали в Република Словения/ДАРС/ съобщи, че от 3 февруари до 17 април 2014 г., тунелът "Караванке" между Словения и Австрия ще бъде напълно затворен за движение от полунощ до 4 ч. сутринта, с изключение на нощните часове в неделя срещу понеделник. През останалото време ще има еднопосочно движение само към Австрия.


Забраната за движение ще се отменя в случай на снеговалеж. Нов, еднопосочен режим на движение е предвиден в периода между 5 и 16 май т.г., както и от 15 септември до 13 декември.


В периода на пълно преустановяване на движението, ДАРС съветва водачите на тежкотоварни автомобили с максимална широчина 3 м. да използват автомагистралите през Удине /Италия/ и Грац /Австрия/. През прохода Коренско седло ще могат да преминават само леки автомобили. На собствениците на каравани се препоръчва да преминават през Ратече /Словения/.


В посочените времеви интервали от началото до края на 2014 г. няма да се допуска движението на извънгабаритни превозни средства.


През лятото ДАРС не предвижда ремонтни дейности в "Караванке".

Facebook logo
Бъдете с нас и във