Параграф22 Daily

§22 Новини

Елена Йончева: Вотът е за липсата на сигурност

Вотът на недоверие е за липсата на сигурност в нашата държава, за провал в работата на МВР, за провал във финансовата сигурност. Това заяви в ефира на NOVA депутатът Елена Йончева. „България няма сигурност. Има кражби, набези по селата, поръчкови убийства, които не са разкрити”, допълни тя.

„Част от управленската програма на ГЕРБ е във всяко населено място да има по един полицай. Засега това е мираж. Трябва да бъдат назначени 6000 души. В момента има назначени под 2000 души, а напусналите системата са над 2000 души”, продължи Йончева. „Полицията няма мотив, стимул да работи, заплатите са ниски, администрацията е много раздута. Министър Радев не може да се справи”, коментира Йончева. „ГЕРБ управлява 9 години, не може непрекъснато да се оправдава с други правителства. А проблемите със сигурността се задълбочават. 75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами не са разкрити”, уточни още тя.

Тя разкритикува и закона за частната охранителна дейност, който „приватизира работата на МВР”. Освен това Йончева цитира статистика, според която доверието в МВР спадало.

Facebook logo
Бъдете с нас и във