Параграф22 Daily

§22 Новини

Евтим Костадинов: Синът ми не познава Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него

Срещу сина ми има повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, но аз вярвам, че това което е станало не е в такава светлина, каквато е представена в публичното пространство. Това коментира в предаването „Тази сутрин” Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата. Неговият син – Калоян Костадинов е зам.-шеф на фонд „Земеделие”. Заедно с още петима души той беше задържан при акция на акция на Специализираната прокуратура във фонда. Според прокуратурата има данни, че служители на ръководни позиции са информирали фирми, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Нарушенията са по две европрограми - "Развитие на селските райони" и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Синът ми е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, преди това е бил ръководител на работна група, която дава становища, а не взема решения за отпускане на пари по програми, обясни Евтим Костадинов. Той беше категоричен, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него. По думите на Евтим Костадинов, неговият син е сътрудничил на прокуратурата при
разследването срещу бизнесмена за присвояване на евросредства.

Синът ми не е разпределял средства и не е споделял да му е оказван натиск, твърди още Евтим Костадинов. Въпросът с Миню Стайков възниква година по-късно след като е заседавала тази работна група, уточни председателят на Комисията по досиетата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във