Параграф22 Daily

§22 Новини

Фалшификаторът - рецидивист от разбитата печатница остава в ареста

Обвиненият за изготвяне на фалшиви документи, сред които и паспорти за арабски граждани Иван Богоев остава в ареста, след като Районният съд в Пловдив не удовлетвори искането на адвоката му Мирослав Каварджиков да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, съобщи Радио-Пловдив.

Според защитника здравословното състояние на 49-годишния Иван Богоев е лошо – има 46 % нетрудоспособност, липсва му бъбрек, страда от рак на ларинкса и хипертония. Според прокурор Светлана Ангелчовска обаче той изглеждал в добро общо състояние, затова поиска обвиненият фалшификатор да остане зад решетките.

Съдия Атанаска Анастасова остави в ареста 49-годишния тартор на разбитата печатница с мотивите, че доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Затова свидетелства и съдебното минало на обвиняемия, който вече е осъждан за такова престъпление.

На въпрос на журналисти изготвял ли е фалшиви документи за бежанци, Иван Богоев заяви: „Глупости!”

28-годишната Анна Калева, която бе задържана като съучастница, е пусната под гаранция в размер на 10 000 лв., съобщи прокурор Ангелчовска.

Иван Богоев може да обжалва в 3-дневен срок мярката си за неотклонение пред ПОС. При евентуален протест делото ще бъде насрочено за 08 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във