Параграф22 Daily

§22 Новини

Габриела остава в ареста, скандал в съдебната зала

Танцьорката Габриела Медарова остава в ареста, но без изрично съдебно решение за това. Ситуацията предизвика скандал в съдебната зала, след като стана ясно, че прокуратурата е  внесла в съда обвинителен акт без знанието на защитата. При това положение районният съдия заяви, че днешното разглеждане на мярката за неотклонение на Габриела Медарова е извън неговите правомощия, тъй като делото е влязло в съдебна фаза и дори вече е разпределено да се води от 25-ти наказателен състав. Адвокатът на девойката Орлин Търновалийски нарече случилото се напълно незаконно. „Аз съм единствен защитник и не съм полагал никъде подпис върху обвинителния акт“, изумено коментира той, цитиран от БНР.

Така, задържаната за хулигански постъпки танцьорка остава в ареста до насрочването на разпоредително заседание по наказателното дело срещу нея, без възможност за нов опит да излезе на свобода. Едва когато процесът стартира, може да се разглежда отново мярката и за неотклонение, разясни районният съдия Божидар Кърпачев.

Адвокатът на девойката зави, че заради, по думите му, „това безобразие“, ще се отнесе към Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Габриела Медарова престоя два месеца в ареста, като се очакваше днес тя да бъде освободена, поради изтичане на срока за предварително задържане.

Тя е подсъдима за две последователни хулигански постъпки – когато през май в пияно и дрогирано състояние блъсна десет паркирани коли, а след като бе пусната под гаранция разби носа на момиче в тоалетната на нощен клуб. Заради проявената агресия пловдивският Окръжен съд отмени гаранцията и я остави за постоянно в ареста. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във