Параграф22 Daily

§22 Новини

ГДГП предприема своевременни мерки за осигуряване на по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик

Очаква се осезаемо увеличение на пътникопотока в периода 31 август – 2 септември през пунктовете на българо-турската и българо-сръбската граници. Ежегодно в края на м. август, когато приключват отпуските и ваканциите на учениците в Западна Европа, осезаемо се засилва движението през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната на лица и моторни превозни средства. В периода от 31.08 – 02.09. 2018 г. се очаква особено интензивен трафик при транзитното преминаване през българска територия на турски граждани, пребиваващи дългосрочно в държавите от Западна Европа, и от граждани на Европейския съюз от турски произход, които ще влязат в страната през пунктовете на българо-турската граница и ще я напуснат през граничните пунктове на границата с Република Сърбия.

За посочения период ГД “Гранична полиция” е предприела необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване нормалната пропускателна способност на тези ГКПП -та и за по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

Предвид възможното увеличаване на времето за изчакване за гранична проверка на големите гранични контролно-пропускателни пунктове - “Капитан Андреево” на българо-турската и “Калотина” на българо-сръбската граници, пътуващите могат да се възползват и от всички останали ГКПП-та на двете граници: ГКПП “Малко Търново” и ГКПП “Лесово” на границата с Турция; ГКПП “Връшка чука” и ГКПП “Стрезимировци” на границата със Сърбия, както и ГКПП Видин за пътуващите в посока Западна Европа.

От ГДГП напомнят на пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване и да проверят предварително валидността на документите си и тези на автомобилите си. Българските граждани, които придружават малолетни и непълнолетни деца с българско или българско и чуждо гражданство, да подготвят предварително необходимите придружители документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител/и за пътуване на детето в чужбина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във