Параграф22 Daily

§22 Новини

Генерал Михо Михов: Не допускам да е РПГ, а друга система за борба с танкове

Не допускам да е РПГ, а друга система, преносима, за борба с танкове или бронирани средства. Считам, че РПГ е доста по-обемиста система и по-мощна, за да се използва за такива случаи. Такова е мнението на председателя на комисията по отбрана Михо Михов /АБВ/, изказано пред журналисти в парламента.Той добави, че РПГ е едно от сериозните оръжия, система за борба с танковете.

Не бих бил удовлетворен, ако не се разследва откъде и как се появяват по улиците на София такива системи, предназначени за фронт, бой, операции, за нужди на армията, каза Михов. Според него е недопустим този поток за изнасяне на оръжия - които някъде се водят на отчет, най-вероятно незаконно, но във всички случаи платено - да убива хора.

Михо Михов обаче не смята, че изборите са прицел, по-скоро личността, за която в случая става дума. Но разсейване на управлението винаги помага в някои посоки. Вече сигурно ще забравим за случая "Сидеров", днес говорим за Алексей Петров, а общодържавните, големите проблеми отиват на втори план, което не е редно, посочи още депутатът от АБВ.

На въпрос той обясни, че през идната седмица в комисията по отбрана ще бъде питан министърът на отбраната Николай Ненчев за договора с Полша за ремонт на изтребителите и дали отговаря на истината тиражирана информация за възможното му разваляне от новото полско правителство.

Военният бюджет за идната година е успокояващ, разсейващ проблемите, но не решаващ важните, глобалните неща за БА, в т. ч. и за съюзните ни отговорности, коментира още Михо Михов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във