Параграф22 Daily

§22 Новини

ГЕРБ: Елена Йончева има бизнес с Цветан Василев

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата, КОНПИ и НАП за проверка на всички обстоятелства около общия бизнес на Елена Йончева с Цветан Василев, съобщи депутатът Делян Добрев в Народното събрание.Сигналът е по повод публикации в медиите, че офшорната фирма „Дейли трейдинг лимитед” е собственост на Василев. „Как може във фирма с капитал 10 хил. лв., при участие 50 на 50 между фирмата на Елена Йончева и тази офшорка, единият акционер да даде 5000 лв., а другият – 315 хил. лв.”, каза депутатът. „Излиза, че съдружникът на Елена Йончева във фирмата „Офроуд” ООД е Цветан Василев”, коментира още Делян Добрев, сочи bTV.

От партията се интересуват дали е спазено законодателството, има ли извършени престъпления, има ли пране на пари и данни за нарушения. „Сигналът ще бъде внесен още днес”, подчерта Добрев.

От своя страна Елена Йончева заяви, че ще заведе дело за клевета срещу Делян Добрев и Антон Тодоров. „Това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист. Направеното изявление от Делян Добрев и Антон Тодоров е престъпление против правосъдието”, категорична е тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във