Параграф22 Weekly

§22 Новини

Гледат делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков

Шести състав на Софийски градски съд ще заседава днес по делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков. Последното заседание по делото беше на 13 януари. Аврамов е обвинен, за това че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г., в гр. Враца, гр. Плевен, гр. Монтана и в офис на "Гала - М" ООД, в местността "Тировец", землище на гр. Монтана, сам и в съучастие с Петков (като помагач), при условията на продължавано престъпление е поискал дар и имотна облага и приел дар, които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от Зорница Александрова - Директор на Областна дирекция "Земеделие", Монтана и Даниел Псалтиров - Началник на РУ "Полиция" - МВР, гр. Монтана.


Методи Петков е привлечен като обвиняем за това, че в периода 10 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г., при условията на продължавано престъпление в съучастие с Аврамов, Аврамов като извършител, а Петков като помагач, в Плевен, в Монтана и в офиса на "Гала-М" ООД умишлено улеснил Аврамов да поиска и да приеме дарове и облаги - имуществени права върху земеделски земи - собствени, наети и арендувани от ЕТ "Светослав Илчовски", които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от Александрова и Псалтиров, като организирал срещи и лично участвал в тях с Илчовски, мотивирал Илчовски да даде на Аврамов исканите от него пари и облага - имуществени права върху земеделски земи, посредничил между Илчовски и Аврамов при уговаряне на параметрите на исканите от Аврамов дар и облага и създал организация по предаването на дара на Аврамов от Илчовски - престъпление по чл. 304 б ал.1 НК във вр. с чл. 26 ал.1 НК и във връзка с чл. 20 ал.4 НК.


Спрямо Аврамов е взета мярката за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 15 000 лв., а спрямо Петков мярката за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във