Параграф22 Daily

§22 Новини

Глоба за превозвача “Витоша Експрес", който днес спря курсовете си по направлението София- Пловдив

Стотици хора, пътуващи по направлението, днес бяха принудени да търсят алтернативни варианти за придвижване. Причината е прекратеният договор от страна на Столичната община с една от фирмите, обслужващи това направление - "Витоша Експрес". Тази сутрин четири автобуса на превозвача не са потеглили от София за Пловдив. В следобедните часове няма да бъдат изпълнявани и курсовете на кръгъл час от Пловдив за столицата, сочи БНР.

Пътниците, идващи обичайно около половин час преди потеглянето на автобусите, с изненада научаваха, че курсовете по направлението са спрени до края на деня: “Търсим варианти да се комбинираме с такси и да пътуваме до София. Току-що разбираме, че не пътуват автобусите до вечерта. Това ме изненадва, защото никога не ми се е случвало“. Други от желаещите да пътуват, се насочваха към гарата, за да използват ж.п. транспорта. Междувременно от касата връщаха парите на всички, които бяха предварително закупили билети.

Собственикът на авторага "Юг" Веселин Дошков, чиято фирма е другата, извършваща курсове по направлението, каза, че е научил за ситуацията около 11.00 часа тази сутрин. Той подчерта, че около 400 души ще са потърпевшите само от липсата на следобедните курсове на "Витоша експрес" от Пловдив за София, които по график са от 13.00 до 20.00 часа.

Веселин Дошков каза, че има възможност, но не може да пусне негови автобуси:  "Нормативната уредба допуска т. нар. “спешна мярка“ с разрешение на областния управител на София". Това обаче не е направено и не е ясно докога този хаос ще продължи, допълни Веселин Дошков, според когото Столична община е трябвало да прекрати договора едва след осигурявнето алтернативен вариант за пътуващите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във