Параграф22 Daily

§22 Новини

Глобяват наред за неправилно паркиране около варненския хотел "Черно море"

Екипи на Общинска полиция масово пишат фишове за неправилно паркиране в центъра на Варна в момента. Репортер на Радио Варна ги засече в района на хотел "Черно море" - по улиците "Баба Рада" и "Стефан Караджа", но следи от дейността им (уведомления за наложена глоба) се забелязват по предните прозорци и на автомобили, паркирани по съседните пресечки, сочи Радио-Варна.

Общо 494 нарушения е констатирала Общинска полиция на територията на синята зона само за седмица. Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата, съобщават от община Варна. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и на забранени със знаци места.

„Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен гратисен период, в който на собствениците на автомобили, които не са заплатили престой, няма да бъде поставяно техническо средство тип „скоба“. Глобяват се обаче нарушителите, които са паркирали неправилно.

Забранено е паркирането на кръстовища, включително на площад "Екзарх Йосиф" - около Шишковата градинка, тъй като трасето според КАТ е кръгово кръстовище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във