Параграф22 Daily

§22 Новини

Гонка с полицията край Стара Загора и Пловдив, трима в ареста

Гонка по холивудски в Централна България. Екшънът започнал в Стара Загора. Тримата мъже са били в казино в града. Оттам са тръгнали да излизат от града и не са се подчинили на даден сигнал "Стоп". Автомобилът тръгнал с висока скорост към изход на града, а полицаите го последвали. Преследването продължило през Чирпан, където отново автомобилът не е спрял. След това преследването преминало през Пловдив, разклона за Карлово, Казанлък, Околовръстния път и са преминали през селата в района.

Полицията ги е спряла между селата Ръжена и Ягода.

Криминално проявеният мъж, избягал от полицията през нощта, е задържан в района на град Мъглиж. Васил е на 29 години. Той е един от тримата души, които тази сутрин в продължение на 360 км полицията следи. Те са били задържани, след като на пътя са били разпънати шипове.

Двамата от тях са криминално проявени. Установено бе, че и тримата са употребили метамфетамини. От прокуратурата заявиха, че ще им бъдат повдигнати обвинения, като най-тежки ще бъдат тези на водача, който не се е подчинил на полицейско разпореждане, шофирал е опасно и е употребил наркотици, каза районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова пред NOVA. "Извършено е тестване на всички в автомобили. Отрицателни са тестовете за алкохол. Положителни са тестовете за наркотици” , каза отново пред телевизията директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Стоян Стоянов.

"Водачът на автомобила е установен". Това каза по-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на "Здравей, България”.  "Лицето не е криминално проявено. След като са се спукали гумите на автомобила, водачът е скочил почти в движение, успял е да се укрие към този момент, но е въпрос на време да бъде задържан”, каза Иванов. Единният от двамата задържани е криминално проявен, потвърди той.

Не са произведени изстрели от служителите на МВР при издирването на водача на автомобила, уточни главният секретар на МВР. Това са били пиратки, хвърлени от пазач на станция в района. "От нас е използвано единствено устройство за принудително спиране на автомобили", каза главният секретар на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във