Параграф22 Daily

§22 Новини

Хакери шокираха американци с предупреждение за ядрена атака

Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си да сменят паролите, заради злонамерени хакерски атаки, пише АФП.Семейство в малък град край Сан Франциско изпаднало в паника, след като камера за сигурността, монтирана в дома им проговорила.С убедителен глас от устройството, монтирано над семейния телевизор, се разнесло предупреждение, че Северна Корея е атакувала Съединените щати и ракетите с ядрени бойни глави идват.

След кратък шок, двамата съпрузи и детето им осъзнали, че са жертва на шега и съобщението идва от вградените в камерата високоговорители, предвидени за комуникация с охранителната фирма.Фирмата, която произвежда камерите, е собственост на Гугъл. От управата й казали на АФП, че тяхната сигурност не е компрометирана, а хакерите са използвали пароли, откраднати от невнимателни клиенти.

В друг сигнали за злонамерена шега се казвало, че тайнствен глас заплашил да отвлече бебе.Имало и добронамерени хакери, които съобщавали на изненаданите собственици на охранителни камери, че паролата им е компрометирана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във