Параграф22 Daily

§22 Новини

Харви Уайнстийн нае възможно най-престижен екип от адвокати

Харви Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз и сексуално насилие, нае нов престижен екип от адвокати, след като нюйоркският адвокат Бен Брафман, който защитаваше интересите му, отказа да го представлява, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Новият му екип включва адвоката от Флорида Хосе Баес, допринесъл през 2008 г. за издаване на оправдателна присъда в делото срещу Кейси Антъни, обвинена в убийството на дъщеря си. В екипа е също Робърт Съливан, смятан за специалист по съдебните дела, в които е невъзможно обвиняемите да бъдат защитени, и преподавател в Харвард. "Мога да потвърдя, че аз и Съливан сме включени в екипа“, заяви Баес. „Уайнстийн твърди, че е невинен, и ние се радваме, че ще му помогнем да се защити".

Хосе Баес и Робърт Съливан наскоро бяха адвокати на актрисата Роуз Макгауън, една от жените, чиито обвинения в сексуално насилие срещу продуцента Харви Уайнстйн доведоха до появата на движението "Аз също".

През 2017 година актрисата бе обвинена в притежание на кокаин, след като дрогата бе открита в нейни лични вещи, които е забравила в самолет. Роуз Макгауън отрече дрогата да е нейна, но бе осъдена да плати 2500 долара глоба и получи 12-месечна условна присъда. Хосе Баес и Робърт Съливан отбелязаха, че случаят е приключен и че след като се консултирали със специалисти по етика, били уверени, че няма конфликт на интереси.

В новия екип от адвокати на Уайнстийн са също Памела Маки, защитавала интересите на звездата от НБА Коби Брайънт, и бившият прокурор от Манхатън Дънкан Лавин.

Четиричленният екип е като модерна версия на "дрийм тима", допринесъл за издаване на оправдателна присъда в делото за убийство срещу О Джей Симпсън през 1995 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във