Параграф22 Daily

§22 Новини

Химическа атака в Сирия със 107 пострадали

В Алепо, Сирия, руски химически войски са оказали първа помощ на най-малко 107 пострадали, съобщава сирийската държавна агенция SANA, цитирана от ТАСС. Най-малко 107 цивилни са били приети в лечебни заведения в резултат на обстрелване със снаряди, пълни с отровни вещества. Това съобщава в неделя от агенция SANA, цитирайки медицински източници в университетската болница и болница "Ар Рази".

Според агенцията пострадалите имат леки до умерени симптоми на задух, някои от тях са настанени в отделението за интензивно лечение.  По-рано телевизионният канал Ал Маядин съобщи за около 100 пострадали.

В събота, както се съобщава от правителствената телевизионна станция Сирия, търговската улица Нил е била подложена на обстрелване от боеприпаси с токсични вещества. В това време по улицата са се разхождали граждани. Снаряди са паднали също в съседните квартали на Ал Халидия и Джамаят ал-Захр. Началникът на полицейското управление в Алепо обвини терористите от групата "Джебхат ан-Нусра" за използването на боеприпаси с отровни вещества.

В неделя говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков заяви, че руски химически войски са пристигнали в Алепо. Според генерала, "според правителствени данни, потвърдени от симптомите на отравяне у пострадалите, снарядите, с които са обстрелвани жилищните райони в Алепо са били пълни с хлор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във