Параграф22 Daily

§22 Новини

И седмината от "Сигма" с повдигнати обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем служители на МВР от специализирано звено "Сигма", участници в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване, съобщиха от специалното обвинение.


Обвинения са повдигнати на Ивайло Василев - ръководител на групата, Георги Б., Йордан Дж., Филип М., Владислав Н., Стойко М. и Любомир Л. Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г. Участниците са изнудвали водачи на МПС да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя. В хода на разследването са използвани СРС. До момента са разпитани деветима свидетели.


С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Ивайло Василев е наложено задържане до 72 часа, в Специализирания наказателен съд за него ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". На останалите шестима участници в групата е наложена парична гаранция от по 500 лева.


Участниците са задържани на 30 юли 2014 г. при специализирана операция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във