Параграф22 Daily

§22 Новини

Има вече осъдителна присъда за мъж, превозвал в микробус 28 мъже от Афганистан

Днес, 2 ноември 2015 г.,  Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 23 - годишния Недялко З. от гр.Раднево, обл. Стара Загора, само месец след задържането му по обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора му е наложил наказание от две години условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.

Недялко З. е задържан от органите на МВР на 1 октомври 2015 г. в гр. Стара Загора, в кв. Железник, в посока за с. Богомилово, заедно с управлявания от него микробус „Мерцедес  Спринтер“ със старозагорска регистрация. При подаден сигнал със стоп палка от полицейски служител, водачът на автомобила не се подчинил,  намалил скоростта и скочил от микробуса.  Автомобилът преминал на собствен ход около пет метра и спрял. Недялко З. опитал да избяга между блоковете в кв. Железник, но бил застигнат и задържан от патрулиращи полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 28 мъже от Афганистан,  а между тях и непълнолетно лице на 17 г. Те влезли  в България без документи за самоличност.

Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във