Параграф22 Daily

§22 Новини

Иванка Ройдова получи ефективна присъда за поръчителство на убийство

Иванка Ройдова от Брани поле, която днес  обжалваше присъдата си пред Апелативния съд, бе арестувана в съдебната зала. Това стана след като съдебният състав измени условната и присъда от 3 г. затвор в ефективна и разпореди да бъде отведена в ареста.

Иванка Ройдова бе призната за виновна като поръчител на отвличането на собствения си брат, неговото убийство а също и ликвидирането на своите племенници и техните семейства. Поводът е бил борба за предполагаемо голямо наследство от Америка, което Иванка Ройдова е искала само за себе си.

Случаят бе разкрит, след като вербуваният от нея уж наемен убиец се оказа полицай под прикритие.

Апелативните магистрати отчетоха, че Ройдова е извършила седем отделни престъпления спрямо най-близките си родственици. Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие  лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в гр. Пловдив.

Заплатила му е предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара. Тези факти, според съда, налагат условната присъда да бъде заменена с ефективна.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Върховния касационен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във