Параграф22 Daily

§22 Новини

Изкъртено дърво ще струва на строителна фирма до 50 бона

Пореден сигнал от граждани в интернет платформата "Хелпбук". Ремонтът на столичната улица "Солунска" застрашава дърветата в района, сигнализират търговци. Заради силно ограничения достъп до магазините им, те вече отчитат и огромен спад в продажбите. Ремонт като по учебник – само че как не се прави. Така определят обновяването на района около улица "Солунска" хората от квартала, които от дни живеят между шума, прахта във въздуха и непрестанните вибрации на машините.

За добро е, казват едните, които отдавна чакат ремонта. Другите обаче не одобряват начина, по който се извършва. От магазините в района заявиха, че ако не бъдат спрени, строителните работници ще унищожат всички дървета в обекта. Жителите нагледно показаха пред Bulgaria ON AIR едно от полупадналите дървета.

Картината все пак не притеснява всички работещи в района. Полупадналите дървета също са заменими, категоричен е друг продавач от квартала. Междувременно, на улицата пешеходците опитват да лавират – между колите, огромните строителни машини и ламарините, поставени да пазят обекта.

Опитите на Bulgaria ON AIR да се срещне с представител на градските власти завършиха с писмен отговор, в който заявяват: Екип на дирекция "Зелена система" направи поредната проверка на ул. "Солунска" на място. Ще бъде съставен акт на фирмата изпълнител за увреждане на дърво при изпълнение на строителни дейности. Актът е на стойност между 10 хил. и 50 хил. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във