Параграф22 Daily

§22 Новини

Извънредни проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци​

Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция по околна среда извършиха днес извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в районите "Младост" и "Искър". Дейностите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София, сочи БНТ.

В рамките на проверката днес екипите съставиха акт за административно нарушение за липса на договор за предаване на генерираните отпадъци от горива на стойност 5 хил. лева. Съставени са и два фиша за нарушение на изискванията за поддържане на чистотата на прилежащата на обекта територия. Фишовете са на стойност 50 лева. Досега са проверени общо 39 обекта на територията на София и са съставени 14 акта и 17 фиша.

Днес са извършени и проверки за нерегламентирано изваждане на отпадъци от контейнери, като са съставени 59 акта. На два пункта в район "Красна поляна" продължава акцията по събиране на стари гуми от домакинствата. Инициативите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София и са насочени към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление.

На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене.

В рамките на предходните акции са събрани над 4000 гуми в районите Люлин, Връбница, Красна поляна, Овча купел.

Проверките продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във