Параграф22 Daily

§22 Новини

Извършва се проверка за незаконна сеч в района на Разлог

Директорът на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов е разпоредил незабавна проверка във връзка с публикация и подаден вчера сигнал за незаконна сеч в района на м. Катарино на територията на териториалното поделение "Държавно горско стопанство /ДГС/, съобщи пресслужбата на предприятието в Благоевград, цитирана от БТА.

Проверката е започнала още вчера. Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение. По първоначална информация е установено, че незаконно са отрязани не повече от 40-50 млади дървета, а не 200, както е посочено в публикацията, информират от предприятието. Днес представители на ЮЗДП продължават проверката на терен, като ще бъдат изискани писмени обяснения от горския надзирател и началника на участъка. Ще бъдат проверени и пътищата в района, за които се твърди, че "може би са направени умишлени изкопи от ДГС-Разлог, с цел да се предотврати посещение на населението в криминализираната местност", се посочва в съобщението.

Районът около Разлог продължава да бъде критичен по отношение на незаконните сечи, въпреки въведените денонощни дежурства от страна на ЮЗДП повече от година и половина и въпреки десетките съставени актове, заявяват от ръководството на предприятието, което счита, че посегателствата не биха били възможни без наличието на потребители на незаконна дървесина. ЮЗДП ще предостави допълнителна информация по случая днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във