Параграф22 Weekly

§22 Новини

Иззеха половин тон тютюн, предотвратената щета е 50 000 лв

Полицията предотврати крупно фискално престъпление. В хода на следствените действия, в софийския кв. "Витоша", в подземен гараж, е открит миницех за обработка и пакетиране на нарязан тютюн. В момент на подготовката на колетни пратки с тютюн по заявки на клиенти от страната, са установени четирима мъже - В.Б. /66г./, С.Б. /28г./, М.Б./21 г./ и Ю.А. /28 г./ криминално проявен по чл.206 и чл.194 от НК, с издадена европейска заповед за задържане.


Иззети са 460 кг нарязан тютюн за пушене/над 50 000 лева е неплатеният акциз/. Количеството е било разпределено и опаковано в пакети от по 1, 2 , 3 и 5 килограма. Някои пратки съдържали ароматизиран с различни аромати тютюн, други - необработен нарязан тютюн. Открити са и две електронни везни, сито за пресяване на тютюна, бележник с телефони на клиенти.


Престъпната схема за опаковане и разпространение на нарязан тютюн до клиенти от страната е действала чрез обяви в интернет и преки контакти, а за доставката на стоката са използвани куриерски фирми.


По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК. Ю.А. е задържано за 24 часа, като процесуално-следствените действия по случая продължават.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във